Het begin van het Huiskamerrestaurant

Wat in 2001 begon als een etentje voor medestudenten bij Saskia thuis, groeide uit tot een bijzondere table d'hote in de Amsterdamse Pijp.

In Saskia's huis werden stoelen en tafels aan de kant geschoven. In haar piepkleine keukentje kookte ze twee keer in de maand voor wie zin had om aan te schuiven. De student zat naast de yup, de slager naast de notaris en de rasechte Amsterdammers hadden een gezellige avond met de keurige dames uit Hilversum. Het waren bijzondere avonden.

Na vier jaar gekookt te hebben op de C.Trooststraat werd de keuken daar te klein. Haar studie politicologie was inmiddels afgerond toen Saskia de keuze maakte voor een eigen restaurant. Op de Albert Cuypstraat, achter de marktkramen vond Saskia een geschikt pand om haar hobby verder uit te breiden. Met ouders en vrienden werd een Indiaans afhaalrestaurant omgetoverd tot Saskia's Huiskamerrestaurant.

Inmiddels bestaat dit restaurant alweer achtien jaar. In de loop der jaren heeft Saskia een team om zich heen verzameld dat een passie deelt: koken en lekker eten. Samen zorgen we ervoor dat er puur en met liefde wordt gekookt.

Inspiratie en plezier hebben wij genoeg in huis en verse producten vinden wij op de markt vóór ons restaurant. 


Saskia's Huiskamerrestaurant

Gisteren de verjaardag van onze broer gevierd. Het was helemaal super geregeld. Heerlijk gegeten, leuke dames, echt een aanrader. Hopen snel weer een keer terug te komen

Ton Hartsink

Heerlijke avond gehad! Goed eten, mooie huiswijnen.. een avond ‘vrinden’ zoals deze hoort te zijn..

Hubert Vrind

Simpelweg fantastisch. Verrukkelijk gegeten en gedronken en een ontzettende gastvrijheid door Saskia en haar personeel. Een absolute aanrader als je met een groepje ergens in Amsterdam goed wilt eten. Wij komen heel snel weer terug!

Philip Sonneveldt

Goedemorgen Saskia, we hebben ontzettend genoten gisterenavond in ons eigen huis, alsof we uit eten waren, echt top! Lieve groet, Redi ook namens Peter

Redi en Peter

Hoi Sas, we hebben geweldig gegeten vandaag. Complimenten voor het vega-menu!

Wim

Zooo lekker allemaal, ik vind de aankleding ook zo goed en de materialen, nou ja alles, wij eten voortaan elk weekend Sas in 't bakkie.

Catherine van Campen